Laborator ANCOM de determinări în domeniul Compatibilității Electromagnetice

img

Biserica fortificată din Prejmer

img

Coloana continuității

Prejmer, Romania - Octombrie 2017

    Pentru cei ce se ocupă de măsurări ale perturbațiilor radiate și conduse în gama de frecvențe 9kHz-6GHz, Prejmer înseamnă un loc de ”liniște electromagnetică”, situat în centrul țării, acolo unde Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) are instalat un Laborator performant de determinări în domeniul Compatibilității Electromagnetice.
    O dotare de excepție, care permite desfășurarea unor cercetări foarte necesare gestionării optime a unui ambient electromagnetic tot mai aglomerat, cu participarea experților ANCOM alături de specialiști din învățământul superior.

    Pentru publicul larg, Prejmer înseamnă în primul rând ”Biserica fortificată”, construită în secolul XIII, care este inclusă în patrimonial cultural mondial UNESCO.    În interiorul zidurilor înalte de 14 metri (și groase de 5) se găsesc 270 de camere, unde primeau adăpost și hrană locuitorii din zonă, în vremuri de invazii ale triburilor călărețe.

    M-a impresionat Sala de Clasă. Chiar și în momentul în care părinții se luptau cu asediatorii, copii continuau să ÎNVEȚE. Cât de importantă este EDUCAȚIA. Să nu uităm astăzi ceea ce se știa și aplica în evul mediu!
    Numărătoarea, tabla din lemn care se șterge cu borș, fresce de pe la 1700, manuale, călimări cu pană, arată dragostea de învățătură a oamenilor din acele vremi.

    O coloană a continuității, amplasată în centrul comunei, amintește de Prima Unire a lui Mihai Viteazul (1599-1600), de eroii, fii ai acestor locuri, care s-au jertfit în cele 2 războaie mondiale.

  • Telefon:
    +4 0721 571 325

  • Adresa:
    Iasi, Romania

Copyright 2017 © Alexandru Sălceanu - Toate drepturile rezervate